Over de musical

Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli presenteert Kunststof, met studenten van de Nederlandse Musical Academie, Sound & Vision, Make up & hair en Event de voorstelling: ‘Havelaar de Musical’. In het verhaal, dat is gebaseerd op een van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, worden de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven.

Tijdens de voorstelling introduceert een professor het verhaal. Vervolgens waant u zich even in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Er zal een onsterfelijke karikatuur van koffiemakelaar Batavus Droogstoppel, die met zijn welbegrepen eigenbelang het systeem van onderdrukking in stand houdt, ten tonele verschijnen.

Hierna wordt u meegenomen naar Nederlands-Indië, waar de keerzijde van deze gouden eeuw te zien zal zijn. Meeslepende vertellingen, zoals Saïdja en Adinda, over de gevolgen van het gezagsmisbruik op de bevolking komen aan bod. Tijdens de voorstelling zult u te maken krijgen met onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde en vechtlust.

De musical is een prachtig eerbetoon aan een van Nederlands grootste schrijvers en is nu te zien in verschillende theaters in Nederland.   

Portretfoto's ©  Sander de Geus en Willy Vasic

Overige foto's ©  Leo Lamboo en Maaike Wiecherink

  • Facebook
  • Instagram